Web designing in a powerful way of just not an only professions. We have tendency to believe the idea that smart looking .

Как да почистим силиконов калъф за телефон?

При ползване в ежедневието, калъфите за телефони се замърсяват, което налага да ги почистим. Силиконът е гъвкав и еластичен материал, но прозрачността му крие доста рискове от замърсяване. Добре е да се грижим за правилната експлоатация на кейсовете чрез редовна поддръжка.

Кои са начините за почистване на силиконов калъф?

Със сигурност всеки ползвател си е мечтал блясъкът на гърба да се запази за възможно най-дълъг период от време. Това не само, че ще накара телефона да изглежда добре, но и ще създаде допълнително удобство при използването на кейса. Редовното почистване на силиконовите аксесоари е от голямо значение, за да може да се работи без притеснения с телефона. Ето и как да ги почистим до блясък:

  • сапунена вода – мекият сапун, в едно с водата, е съвсем безобиден и няма да наруши целостта на аксесоара. За да почистим перфектно, трябва да намокрим, а после да нанесем малко количество мек сапун на него. Ще е нужна мека четка, с която внимателно и без грубост да отстраним замърсяванията. В края на процеса следва да изплакнем добре, а после да изчакаме, докато изсъхне. Чак тогава може да го използваме отново;
  • използване на алкохолни препарати или спирт – тази техника работи безупречно – трябва да намокрим мека кърпа с малко количество алкохол или спирт. След това внимателно да почистим аксесоара, като го поставим на устройството едва, когато сме сигурни, че е изсъхнал напълно;
  • оцет и топла вода – сместа трябва да е от равни части и от двете течности. Следва изсипването им в подходящ съд – купа, контейнер или друго. За да почистим силиконовия си кейс, е нужно да го потопим в направения разтвор за 30 минути. След това да го изплакнем с чиста, хладка вода. Преди поставяне на смартфона, трябва да сме сигурни, че е напълно сух;
  • почистване със сода – начинът е ефективен и запазва аксесоара за телефон прозрачен. Необходимо е да смесим сода бикарбонат с вода така, че да получим консистенцията на паста за зъби. След това нанасяме получената смес върху калъфа, като го оставяме да стои десетина минути. В края трябва да изплакнем с топла вода.

Поддържането на чистота и блясък на силиконовия калъф на телефона е въпрос на редовна грижа и използване на правилните методи, с които да го почистим.

Как да предотвратим пожълтяването на силиконовия кейс?

Пожълтяването на силиконовите калъфи за телефони не е никак приятно за потребителите. Това обаче се случва по няколко причини – подлагане на фактори като слънчева светлина, топлина и кислород, които разграждат материала, контакт с цигарен дим, други замърсявания, както и използване на агресивни препарати за почистване.

За да избегнем пожълтяването на аксесоара, е добре да почистваме редовно, с което да отстраняваме натрупалите се мръсотии. Също така, да се опитаме да избягваме контакта с цигарен дим, да не излагаме калъфа на слънце и други вредни фактори, както и да внимаваме при поставяне и сваляне на калъфа.

Всеки от изброените методи предлага ефективно решение за премахване на замърсяванията и възстановяване на оригиналния вид на аксесоара, за да продължи да изглежда като нов за дълго време, като предоставя надеждна защита на телефона.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *