Web designing in a powerful way of just not an only professions. We have tendency to believe the idea that smart looking .

Как се поставя протектор на телефон?

Дисплеите на съвременните телефони са направени от здрави материали, но това не е достатъчно за солидна защита. За да използвате телефона си без притеснения от механични повреди, е редно да сложите стъклен или друг вид протектор за защита на екрана. Но, след покупката, много потребители изпитват затруднения с да го сложат правилно, което е от изключителна важност за гладката работа с устройството.

Стъпки при поставяне на протектор за дисплей

Когато използвате протекция за своя смартфон, е важно както да изберете качествен аксесоар, така и да го залепите правилно. Така ще сте сигурни, че сте защитили устройството си, а освен това ще ви е и по-удобно, докато оперирате с телефона си. Когато го слагате, задължително трябва да изпълните някои стъпки, които ще гарантират, че е сложен правилно. Ето какво е нужно да направите:

  • Почистете бюрото или масата

По повърхностите се натрупва прах, която преди да бъде сложен е нужно да бъде отстранена. Така ще сте сигурни, че няма да полепнат прахови частици по смартфона или по самия аксесоар.

  • Центрирайте протектора върху дисплея

Преди да го залепите е нужно го сложите в центъра на екрана така, че при позициониране да го покрие целия, включително и четирите ъгъла. Това гарантира, че няма да се отлепи, докато ползвате телефона си. За да сте прецизни, може да използвате скоч лента, която да сложите в дясната страна на аксесоара, за да не се получи разместване, докато центрирате.

  • Разопаковайте аксесоара

Ако има упътване, препоръчително е да се запознаете с него.

  • Почистете дисплея на телефона

Обикновено в кутията има кърпичка, която може да използвате за прецизно почистване.

  • Поставете протектора върху екрана

Добре е да изпълните тази стъпка много внимателно, тъй като веднъж сложен, не може да се лепи повторно, защото ще се наруши неговата цялост.

  • Изгладете и премахнете въздуха

След като слагането е приключило, отново с внимание трябва да премахнете въздуха така, че да не остават балончета. Това ще помогне да не се отлепи, както и тъча на устройството да работи гладко.

Когато решите да слагате протектор, е нужно внимание и прецизност, за да си гарантирате оптимална защита и функционалност на смартфона.

За какво да внимавате при поставяне на протектор?

За да гарантирате успешното поставяне, а и предпазването на екрана, когато слагате протекцията, е нужно да се уверите, че по него не са останали частици, които биха възпрепятствали прилепването. 

Правилното насочване също е от голямо значение – трябва да сте сигурни, че не сте покрили отворите за камерата и слушалките. Важно е и да избягвате докосването на вътрешната страна на защитния аксесоар, за да не останат отпечатъци.

Правилното прилагане на протектора не само ще предпази екрана на устройството от драскотини и удари, но също така ще осигури безпроблемна работа с функциите на телефона. 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *