Web designing in a powerful way of just not an only professions. We have tendency to believe the idea that smart looking .

Кои телефони поддържат безжично зареждане?

Технологиите се развиват бързо, а с това идват и все по нови и удобни за потребителя стандарти. Такъв е и използването на умни и функционални телефони, които може да зареждаме чрез безжично зарядно. Освен че трябва да разполагаме с телефон, който поддържа функцията, е добре да купуваме зарядни, обозначени с Fast Charge или Qi.

Какви са предимствата на безжичното зареждане?

Зарядното с кабел датира доста отдавна, още с появата на мобилните телефони. Тъй като съвременните смартфони черпят много повече батерия, заради използването на ресурси като интернет и приложения за работа или удоволствие, производители като Samsung и Apple намериха начин да ги зареждаме безжично. 

За да използваме безжичното зарядно е достатъчно да го поставим в мобилна станция, която захранва апарата с енергия и го подготвя за употреба. Сред основните плюсове на този тип зареждане, е възможността да захраним телефона си с ток без кабел, но както с всяка развиваща се тенденция, тук също има и още други предимства, сред които:

  • впечатляваща бързина с безкабелното зарядно – скоростта, с която се захранват устройствата, е изключително бърза, благодарение на новите технологии, които производителите вграждат в телефоните си;
  • безкабелно зареждане – това е предимство, което потребителите очакваха с нетърпение. Липсата на кабел има много плюсове, най-важните сред които са възможността да не търсим контакт, да не се оплитаме в кабели и други. Освен това, кабелите се късат доста бързо, защото се използват поне веднъж на ден. С иновативния тип зарядно, спестяваме разходи от закупуване на кабелни продукти;
  • по-дълъг живот на батерията – използването на безкабелно зарядно е проектирано така, че да се грижи за батерията и нейния капацитет;
  • по-малко ток – въпреки че стандартните зарядни не се характеризират с кой знае колко потребление на енергия, при безкабелните разходът на енергия е още по-нисък.

Безжичното зарядно представлява иновация в технологичния свят, която предлага комфорт, ефективност и дълготрайност на батериите на съвременните смартфони, които поддържат тази функция.

Кои телефони могат да се зареждат безжично?

Новата технология се поддържа от Android и iPhone от Apple, но не от всички модели мобилни устройства.

При Андроид, безкабелно може да се зареждат модели като Samsung Galaxy Note 10, Galaxy S7, а също така и Galaxy Note 5.

За iOS моделите е приложимо за мобилни устройства като iPhone 8, сериите 14, 13, 12. По-ниско бюджетният iPhone SE (2022), известен още като трета генерация от серията, също поддържа безжично зареждане.

Освен тези два гиганта, съществуват и други производители, които внедриха това в някои от своите модели. Сред устройствата, които имат опцията да се зареждат безжично, са Huawei P40 Pro, Huawei Nova 10 и други. Някои модели на Xiaomi също поддържат технологията. Такива са Xiaomi Mi 9 Explorer и Xiaomi Mi Mix 3.

С появата на нови модели мобилни станции производителите обещават всички следващи телефони на пазара да поддържат тази технология.

 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *